Beerput legen

Beerput vol? GH Baard leegt hem

De werking van een beerput is gebaseerd op een simpel principe, het verzamelen van ontlasting. Bacteriën zorgen ervoor dat de ontlasting op een natuurlijke manier worden afgebroken, bacteriën eten dan als het ware alle verontreiniging uit het water op. Bij een normale werking hoeft een beerput eens in de tien á vijftien jaar geleegd te worden. Deze uitspraak is gebaseerd op een gemiddeld en gezond gezin. Medicijn gebruik van gezinsleden (zoals antibiotica) kunnen ervoor zorgen dat de beerput “dood” gaat.

Door de komst van agressieve schoonmaakmiddelen en toiletverfrissers wordt de bacteriologische huishouding van de beerput aardig verstoord, met als gevolg dat de bacteriën niet meer zoveel kunnen verwerken.

Dit heeft als gevolg dat de koek (harde laag ontlasting welke drijft) zakt  en de doorgang van de rioolbuizen blokkeert. Bijkomend dat vaak na verbouwingen keuken & badkamer afvoeren op de put zijn aangesloten waardoor de doorstroming veel sneller is geworden hebben de bacteriën  in de beerput het tegenwoordig zwaar te verduren.

GH Baard is specialist in beerputten

U kunt Rioolbeheer GH Baard inschakelen voor het legen van uw beerput. Dit wordt uitgevoerd met een kolkenzuiger. GH baard is zeer ervaren op dit gebied en klaart deze klus in alle gevallen.

Prijs van het legen van een beerput

Tijdens de gewone werktijden wordt hiervoor een bedrag van €150.- berekend, mits de beerput door de opdrachtgever al is opgegraven. Deze prijs is gebaseerd op een maximale afstand 20 meter vanaf de auto. Indien de beerput zich verder dan 20 meter vanaf de kolkenzuiger bevindt loopt de stapsgewijs prijs op.

Uiteraard willen wij als Rioolbeheer GH Baard met alle plezier de beerput voor zoeken en opgraven, maar vanzelfsprekend wordt hiervoor een meerprijs gerekend.

Beerput vol of verstopt? bel GH Baard voor een afspraak naar 06-23881109 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Zo kunnen wij deze voor u legen.